Wilmsparkweg 98

1071 Hm Amsterdam

 

t +31 (0)20 470 68 47

info@roydescheemaker.nl

instagram
pinterest
google map
Interior designer
50er jaren villa
Begin jaren vijftig is deze villa in Den Haag ontworpen als logeeradres voor de crew van British Airways. In de daaropvolgende jaren werd wat ooit decadent en stijlvol was, ‘verrommeld’ door onder andere kunststof ramen en een open wenteltrap.

Uitgebreiding, vernieuwbouw en herinrichting, Den Haag

 

Geschikt voor de toekomst
Deze villa voldoet aan alle randvoorwaarden om een fijn familiehuis te worden. Bovendien is de locatie zeer gewild. Wat wel nodig is, is extra ruimte. Het oude pand met een oppervlakte van 180 m2 mag maximaal worden uitgebreid naar 300 m2.

De eetkamer biedt plek aan vele gasten

De eetkamer met grote elementen in combinatie met zachte materialen biedt ruimte aan vele gasten.

Fijne vormen in de master slaapkamer

De master slaapkamer heeft zowel rechte als ronde vormen.

Badkamer in stijl

In de badkamer is gebruik gemaakt van veel wit in combinatie met stoere materialen.

In luxe ontspannen en inspannen

In de villa is ruimte gemaakt voor een sauna en een fitnessroom.

Lange zichtlijnen

Lange zichtlijnen laten de vloeiende indeling goed tot z’n recht komen.

Terras als verlenging

Alle ramen op de begane grond zijn vervangen door stalen deuren. Hierdoor is aansluiting ontstaan met het terras.
De wens van de opdrachtgever
180 m2 maximaal uitbreiden naar 300 m2 en het vervolgens laten voldoen aan de bouwnormen van deze tijd. Deze villa voldoet voor ons aan alle randvoorwaarden voor ons toekomstige familiehuis, mits we mogen uitbouwen. Bovendien is de locatie zeer gewild. Creëer zoveel mogelijk extra volume en maak het nieuwe huis geschikt voor de toekomst.
Concept
Ideeën Geef het pand terug wat het is kwijtgeraakt. Dat is wat ik het liefste doe. Daarom is het een renovatie naar mijn hart. Het modernisme wordt geaccentueerd en karakteristieke items worden in ere hersteld. De garage wordt gesloopt en vervangen door twee lagen met een souterrain. Het dak van de bovenverdieping krijgt een verhoging en er wordt een serre aangebouwd. Alle ramen op de begane grond worden vervangen door stalen deuren en een nieuwe indeling zorgt voor een logischer en efficiënter gebruik van de verschillende ruimtes. Het pand is hierdoor ook transparant geworden. Lange zichtlijnen laten de vloeiende indeling goed tot zijn recht komen. De villa wordt van alle gemakken voorzien en is hiermee helemaal klaar voor de toekomst.
Fotografie
Peter Baas