|

● ● ●

Startbaan 6 

1185 XR Amstelveen

 

t +31 (0)6 53 70 03 14

info@roydescheemaker.nl

instagram
Interior designer
27._PBF5438-HDR
Het Penthouse
Bovenop het voormalige AUTOPON-gebouw aan het Vondelpark in Amsterdam vind je dit iconisch penthouse. Het biedt een spectaculair uitzicht over de hele stad. Licht, ruimtelijkheid en lucht vormen het uitgangspunt van deze herinrichting.
Transformatie tot Penthouse
Het iconische Penthouse is gevestigd op een eveneens iconisch pand dat vanaf 1961 dienst deed als luxe autoshowroom. Ooit waren hier de technische ruimte en de bestuurskamer van het bedrijf gevestigd. Vanwege de huidige status als Rijksmonument waren grote ingrepen uit den boze. Met beleid is stap voor stap en schil voor schil het bestaande interieur gestript en kon het creatieve proces beginnen. Het eindresultaat is een interieur dat grenst aan woonperfectie en waarbij recht wordt gedaan aan de architectuur van het pand.

Open keuken met ‘smoked wood’ accent

Natuurlijke materialen en aardse tinten zorgen ook in de open keuken voor een serene en relaxte sfeer, met ook hier fenomenale uitzicht.

Centrale entreehal met trap naar de living

Vanuit de entreehal brengt een sierlijke trap je naar de living. De lange, aan weerszijden door glas omgeven gang, leidt je naar de private elevator.

Toegepaste materialen

Het materiaal- en kleurenschema is terughoudend, natuurlijk en volwassen gehouden, zodat het uitzicht de hoofdrol blijft spelen. Al het meubilair is geselecteerd en ontworpen op functionaliteit en comfort.

Master slaap- & badkamer

Het gebruik van buffelleer op de wanden brengt een zacht contrast in de ruimtes. Niet alledaagse materialen zorgen voor wat speelse eigenzinnigheid.

Structuur in de gastenbadkamer

In de gastenbadkamer is gekozen voor expressieve materialen met een beachy sfeer. De elegantie zit hem niet zo zeer in de maat, maar in het materiaalgebruik.

Toilet als blikvanger

Met een subtiele knipoog naar de voorliefde van de opdrachtgever voor het strand en de zee, is een mozaïek van parelmoerschelpjes verwerkt in onder andere het toilet.
De wens van de opdrachtgever
Ik wilde een interieur realiseren dat zijn gelijke in Nederland niet kent. High-end en persoonlijk, met een sexy flair. Ik wilde een interieur dat anders is dan andere. Unieke elementen en materialen die samensmelten tot een exclusief geheel. .
Ideeën
Een modern en comfortabel totaalplaatje, waarin de heerlijke stijl uit de jaren ’60 zichtbaar en voelbaar zou worden. Daar hebben we naartoe gewerkt. We wilden ultieme luxe, comfort en vrijheid, ondanks de beperkingen vanwege de monumentenstatus. De drijfveer om iets unieks te creëren gaat hier heel ver. Tot aan Rio de Janeiro aan toe. Als de klant in deze wereldstad meubels en accessoires uitzoekt in een luxe interieurwinkel, kijkt Roy via FaceTime mee!
Fotografie
Fotografie Peter Baas