|

● ● ●

Startbaan 6 

1185 XR Amstelveen

 

t +31 (0)6 53 70 03 14

info@roydescheemaker.nl

instagram
Interior designer
Mallorca-11
Vakantiehuis op Mallorca
Op het grootste eiland van de Balearen, in de Middellandse Zee, staat dit idyllische, vrijstaande vakantiehuis. Het staat enigszins verscholen in een ommuurde tuin en het strand is op loopafstand.
Typische Spaanse sfeer
Het huis stamt uit begin jaren 60 en is destijds gebouwd voor een kunstenares die de woning tevens gebruikte als atelier. Een oppervlakte van 400 m2, een zwembad en een flinke tuin vormen de ingrediënten voor de grondige renovatie en herinrichting. Muren worden doorgebroken, ruimtes worden gedraaid, alles wordt opnieuw ingedeeld. Door boven ronde doorgangen te creëren ontstaat ook hier die typische Spaanse sfeer. Daarnaast zit de Spaanse vibe in de details en in de materialen. En in het typische licht, dat wordt gekoesterd en versterkt. Omdat het leven zich grotendeel buiten afspeelt is er veel aandacht voor de tuin. Het huis heeft meerdere porticos, kleine veranda’s, die zorgvuldig worden gerenoveerd. De oude dadelpalmen worden verplant zodat ze volledig tot hun recht kunnen komen. In de uiterste hoek van de tuin komt een comfortabele buitenkeuken. Vanaf dit punt heb je prachtig zicht op dit fijne vakantiehuis.

De living met tuinzicht

De living is 180 graden gedraaid en biedt nu zicht op de tuin.

Prachtig uitzicht

Vanaf dit punt heb je een prachtig uitzicht op het huis.

Ruimte voor stamtafel

De galerij is bij de living getrokken en biedt ruimte aan een enorme stamtafel.

Zithoekje

De kleine zithoek biedt een heerlijk plekje voor een siësta.

Keuken met handgevormde tegels

Handgevormde tegels en noestig eiken zorgen in de keuken voor een moderne, rustieke sfeer.

Master badkamer

Door in de Master badkamer doorgangen te introduceren, ontstaat ook hier die typische Spaanse sfeer.
De wens van de opdrachtgever
Wij komen al jaren met heel veel plezier in deze omgeving. Dit huis heeft alle potentie om aan al onze wensen van een vakantiehuis te voldoen. Daarvoor is wel een grondige renovatie nodig. Veel ‘friends & family’ moeten over de vloer kunnen komen. Wij willen daarom een praktisch huis, zowel in gebruik als in onderhoud. De Spaanse vibe mag in alles voelbaar worden.
Ideeën
Dat typische Spaanse gevoel zit hem voor een groot deel in de details en in de materialen. De ronde togen, het pleisterwerk, de tegels. Ook het typische licht wordt gekoesterd en versterkt. Landelijk minimalisme met authentiek Spaans gevoel willen we aan het huis teruggeven. Door de living 180 graden te draaien en de galerij erbij te betrekken ontstaat er één grote leefruimte waar ook de keuken onderdeel van uitmaakt. De draaiing zorgt ervoor dat er nu direct contact is met de tuin en het zwembad. Dat maakt dit huis een perfect vakantiehuis. Boven wordt alles opnieuw ingedeeld, badkamers worden toegevoegd en alles wordt strakgetrokken. Ronde doorgangen creëren ook hier die typische Spaanse sfeer. Omdat het leven zich hier grotendeels buiten afspeelt, wordt de verwaarloosde tuin zorgvuldig gerenoveerd en komt er een nieuwe overdekte buitenkeuken in de uiterste hoek van de tuin. Vanaf hier heb je een prachtig zicht op het huis. De oude Canarische dadelpalmen krijgen de ruimte die ze nodig hebben om tot hun recht te komen en de porticos, waarvan er meerdere zijn, worden vakkundig gerestaureerd. Hierdoor heb je verschillende fijne plekken in de tuin om te genieten van het goede Spaanse leven.
Fotografie
Peter Baas