|

● ● ●

Startbaan 6 

1185 XR Amstelveen

 

t +31 (0)6 53 70 03 14

info@roydescheemaker.nl

instagram
Interior designer

Inspiratie

Art | Materials | Lightning | Colors

mathieu nab

Stoer en toch sensueel. Dat vind ik fijn aan het werk van de Nederlandse beeldhouwer Mathieu Nab. Ik kwam hem jaren geleden voor het eerst tegen op een opening van een galerie, waar hij zijn eerste 'Circulo' tentoonstelde. We raakten in gesprek en ik kocht het werk terstond. Nadien heb ik weleens objecten van hem toegepast in een interieurproject.

Parijse designers

Een grote voorliefde gaat uit naar Parijse designers. Dat begon voor mij met Andrée Putman en Philippe Starck. Later kwamen daar Christian Liaigre bij en Gilles & Boissier. Toen ik als Kunstacademie student in 1984 'Cafe Costes' binnenliep, was ik klaarwakker... Zo kan het dus ook! 3 jaar later ontwierp ik de 'Pallone'. Bij met name Franse ontwerpers zijn design, kunst en styling volledig geïntegreerd. Modern en klassiek, heden en verleden gaan hand in hand. Een rijk pallet.

RWguild

Heel inspirerend! New York designers Roman & Williams. Filmische, ambachtelijke sets, die passen als een oude jas. Die het gevoel geven alsof het altijd al zo was. Het oude Europa in N.Y.. Zie ook hun prachtige shop (rwguild.com) en galerie(rwguildgalleryny.com).

Tropische Moderniteit

Tropische Moderniteit... Nederlands koloniale architectuur. Een omstreden onderwerp misschien, maar ik ben een groot fan van de vormgeving. Met name in de eerste helft van de 20ste eeuw, werden er door Nederlandse architecten schitterende projecten gerealiseerd. Goede lay outs, mooie binnen-buiten connecties, on-Nederlandse proporties en materiaalgebruik. De meeste architecten zagen hun werk alleen op foto's terug, want ze waren nog nooit in Nederlands-Indië geweest. Onder Indonesische architectuurstudenten zie je een oplevende belangstelling. Mijn familie bewoonde ooit zo'n huis.

Mallorquins licht

Eens in de zoveel tijd heb je ontspanning nodig. Even tot jezelf komen. Ander licht, ander lucht, andere omgeving. Ik kom graag op Mallorca. Eenvoudig te bereiken, bergen, rollende valleien, authentiek eten, verstilde dorpjes, ruimte.... Het mediterrane leven in een snelkookpan. Compleet en overvloedig. Nee, niet de overbekende kustplaatsen natuurlijk, maar het binnenland!

Travel

Guatemala, Brazilië, India, Egypte, Indonesië, Thailand, Maleisie, Belize, Marokko, Turkije, Zuid-Afrika, USA, VK, Europa, noem maar op! De mogelijkheid tot reizen en ervaren waarom mensen leven zoals ze leven in hun eigen specifieke omgeving, is een grote inspiratie.