Villa aan het meer.
Lago Maggiore, Locarno

De villa fungeerde oorspronkelijk als zomerresidentie voor de bewoners van het zeventiende-eeuwse Locamo-kasteel waaronder de villa zich bevindt. De villa functioneerde ook het hele jaar door als wateropvangcapaciteit.

Het hoofdgebouw van de villa vormt een U-vorm rond een afgesloten binnenplaats met een overdekte open foyer met daarin een grote open haard. Door de kozijnen en luiken diep zwart/bruin te beitsen werd een prachtig grafisch contrast bereikt met het originele crème/witte werk.

De bijbehorende tuin van de villa is volledig opnieuw ontworpen. Extra toegang tot de tuinen vanuit het huis is bereikt door de creatie van een monumentale trap, die door het opnemen van een halve draai in het ontwerp het terras logisch aan de oever van het meer plaatst.

Het uitgangspunt van het project was het behoud van de oorspronkelijke structuur. Dit werd bereikt door lokale ambachtslieden in te schakelen om het werk uit te voeren met behulp van traditionele methoden en materialen die specifiek zijn voor de lokale omgeving.

Bij het kiezen van materialen en kleuren als aanvulling op het origineel, was het doel om opties te selecteren die natuurlijk, origineel en ingetogen waren.

De halgevel werd omsloten met glas omlijst met donker slank staal en vormt nu de formele woonkamer. De salon gelegen boven de hal werd de hoofdslaapkamer met en-suite badkamer. De rechtervleugel van de villa wordt een studeerkamer en eetkamer/keuken, terwijl de linkervleugel nu een gastenverblijf is met daarboven een informele woonruimte en studio.

Om de binnendringing van natuurlijk licht in de woonruimtes te verbeteren, werden op discrete, strategische plaatsen door het hele gebouw extra ramen geïnstalleerd. Deze toevoegingen vergroten ook in grote mate de waardering voor het spectaculaire uitzicht op de omliggende bergen

Voor de productie van de op maat ontworpen interieurs en nieuwe houten vloeren werden Nederlandse vakmensen ingeschakeld, omdat zij uitgebreide kennis hebben van de geselecteerde materialen, waardoor ze werk kunnen produceren met een veel hoger vakmanschap.

Voor de keuken, badkamers en schrijnwerkerij zijn de mooiste houtfineersoorten en steenplaten geselecteerd die verkrijgbaar zijn.

Het oorspronkelijke zwembad is verkleind om meer groen mogelijk te maken en aan de achterzijde van de tuin is een paviljoen met buitenkeuken toegevoegd.
Het nieuwe paviljoen biedt een fenomenaal nieuw zicht op zowel de woning als de omgeving.