Jaren 30 villa van architect Harry Elte
Harry Elte was een veel gevraagd architect in het interbellum, de periode tussen de eerste en de tweede wereldoorlog. Hij leefde van 1880 tot 1944 en ontwierp diverse synagoges maar ook vele villa’s in met name ’t Gooi.
Markant en ruim
De ontwerpen van Elte zijn tegenwoordig nog steeds populair vanwege de ruime afmetingen en hun markante uiterlijk. Deze villa zal een volledige renovatie ondergaan waarbij gezocht gaat worden naar manieren om de oorspronkelijke sfeer en het oorspronkelijke karakter terug te krijgen. Het mag een eerbetoon worden aan de veel geroemde en geprezen Joodse architect die in april 1944 in concentratiekamp Theresienstadt overleed.

Impressie keuken

Impressie slaapkamer

Impressie badkamer

Impressie werkkamer

Impressie slaapkamer

Impressie slaapkamer

De wens van de opdrachtgever 
Wij willen deze prachtige Elte villa graag in volle glorie herstellen. De locatie is geweldig en alles is aanwezig om er een heerlijk familiehuis van te maken. De indeling moet echter volledig aangepast worden aan deze tijd.
Ideeën
ze villa is gebouwd in het interbellum ofwel de ‘roaring twenties’. Nu, honderd jaar later, proberen we de oorspronkelijke sfeer van het gebouw terug te krijgen door bijvoorbeeld alle kozijnen te vervangen en terug te brengen naar de originele verhoudingen. De hal wordt vergroot en er komt een luie trap, een comfortabele trap die minder steil omhoog loopt. De indeling van de villa wordt volledig omgegooid en aangepast aan de woonwensen van deze tijd.

Fotografie

Impressies