Jaren 50 Villa, Amsterdam Zuid

Begin jaren vijftig is deze villa in Amsterdam Zuid ontworpen als logeeradres voor de crew van British Airways.
In de daaropvolgende jaren werd wat ooit stijlvol was, ‘verrommeld’ door onder andere kunststof ramen en een open wenteltrap.

180 m2 maximaal uitbreiden naar 300 m2 en het vervolgens laten voldoen aan de bouwnormen van deze tijd. Deze villa voldoet voor ons aan alle randvoorwaarden voor ons toekomstige familiehuis, mits we mogen uitbouwen. Bovendien is de locatie zeer gewild. Creëer zoveel mogelijk extra volume en maak het nieuwe huis geschikt voor de toekomst.

Geef het pand terug wat het is kwijtgeraakt. Dat is wat ik het liefste doe. Daarom is het een renovatie naar mijn hart.
Het modernisme wordt geaccentueerd en karakteristieke items worden in ere hersteld. De garage wordt gesloopt en vervangen door twee lagen met een souterrain. Het dak van de bovenverdieping krijgt een verhoging en er wordt een serre aangebouwd. Alle ramen op de begane grond worden vervangen door stalen deuren en een nieuwe indeling zorgt voor een logischer en efficiënter gebruik van de verschillende ruimtes. 

Het pand is hierdoor ook transparant geworden. Lange zichtlijnen laten de vloeiende indeling goed tot zijn recht komen.

De nieuwe trap is verplaatst naar een centrale hal.

Boven bevinden zich de slaapkamers met bijbehorende badkamers. De villa wordt van alle gemakken voorzien en is hiermee helemaal klaar voor de toekomst.