Skins Cosmetics Breda.

Een doorsnee winkel aan de Wilhelminastaat in Breda werd ingrijpend vergroot. De projectontwikkelaar liet de tuin uitgraven en hoog overdekken achter de bestaande locatie.

Hierdoor ontstond een veel diepere en hogere ruimte van maar liefst 236 m2. Bovendien verbond hij twee belendende panden aan elkaar. Breda kreeg in één klap een casco met New Yorkse allure.

Wij zitten al 12 jaar in Breda met Skins. Door het succes hadden we grote behoefte aan uitbreiding, maar een geschikte locatie was maar niet te vinden. Totdat de projectontwikkelaar ons benaderde met dit adres. Het is maar liefst drie keer zo groot. Hier kunnen we het complete Skins concept, ruim neerzetten.

Deze locatie vraagt om grootse gebaren. De open connectie tussen de twee panden werd met een glazen pui dichtgezet. Zo heb je wel het visuele aspect gewaarborgd, een betere klimaatbeheersing
verkregen, maar geen last meer van geluidsoverdracht.

Het niveauverschil, vanouds als nadeel ervaren in een retail omgeving, werd omgezet in een voordeel. De elegant ontworpen trap fungeert nu als theatrale entree, maar dient tevens als display. De Skins
wand is de rode draad en neemt je mee vanaf de entree, langs de trap, tot diep in de winkel. Van alle kanten laten we het daglicht royaal binnen stromen.