Skins Cosmetics Breda
Door aanhoudend succes van de Skins-formule was er ook in Breda behoefte aan uitbreiding. De projectontwikkelaar benaderde Skins met dit pand met potentie. Het pand is nu maar liefst drie maal zo groot en bevindt zich aan de Wilhelminastraat, een van de mooiste winkelstraten van Breda.
Boutique met New Yorkse allure
Wat een doorsnee-winkel was, is getransformeerd in een boutique met New Yorkse allure. Achter de bestaande locatie laat de projectontwikkelaar de tuin uitgraven. Deze wordt hoog overdekt en toegevoegd aan de boutique. Hierdoor ontstaat een diepe en hoge ruimte van in totaal bijna 240 m2. De verbinding met de buren, een fijne ontbijt- en lunchroom, wordt uitgevoerd in glas. Hierdoor is er fraai zicht op het winkelspektakel. Het niveauverschil in het pand, vanouds een nadeel in een retailomgeving, wordt omgezet in een voordeel. Een elegant ontworpen trap fungeert nu als theatrale entree, maar dient tevens

De entresol

De entresol biedt plek aan een van de verfijnde merken van Skins Cosmetics.

Natuurlijk licht over de hele breedte

Over de hele breedte van het pand strekt de make-up tafel zich uit. Door de enorme raampartijen baadt deze plek de hele dag in het natuurlijke licht.

Een ruime opzet van de couter

De counter is ruim opgezet. Ook een centrale plek voor een praatje of een advies.

Onder de trap is volop ruimte voor producten

De trap, normaal een barrière in een winkel, is nu een unique point of sale.

All over shopping area

Het souterrain is een grootse shopping area.

De trap als theatrale entree

De trap fungeert als theatrale entree, maar dient tevens als display.
De wens van de opdrachtgever 
Door het aanhoudende succes van Skins Cosmetics in Breda hebben we behoefte aan uitbreiding. Een geschikte locatie liet lang op zich wachten. Totdat dit pand, aan misschien wel de mooiste winkelstaat van Breda, zich aandiende. Het is maar liefst drie keer zo groot. Hier kunnen we het complete Skins-concept ruim neerzetten.
Ideeën
Ideeën Deze locatie vraagt om grootse gebaren. De projectontwikkelaar wil een verbinding met het belendende pand. We creëren een open verbinding tussen de twee panden die met een glazen wand wordt dichtgezet. Zo hebben we het visuele aspect gewaarborgd en ontstaat er een prachtig zicht op het winkelspektakel in de boutique. Om het niveauverschil te overbruggen ontwerpen we een elegante luie trap die nu als theatrale entree fungeert. De trap dient tevens als winkelgebied, want zowel op als onder de trap kan worden gewinkeld. Ook het souterrain is een grootse shopping area. Van alle kanten kunnen we het daglicht hier royaal naar binnen laten stromen. Hierdoor voelt het hier altijd zomers, óók in de winter.

Fotografie

Han Nooijen