Skin Cosmetics Conservatorium Hotel, Amsterdam
Het prestigieuze Conservatorium Hotel, gelegen om de hoek van het Stedelijk Museum, nodigde Skin Cosmetics uit om in hun lobby een winkel te openen. De winkel maakt tevens deel uit van de luxe Van Bearle Shopping Gallery.
Een gebouw met een rijke geschiedenis
Het hotelgebouw van het Conservatorium kent een rijke geschiedenis. Het is in 1897 oorspronkelijk ontworpen als Rijkspostspaarbank maar dankt haar naam aan het Amsterdams Conservatiorium. Tot 2008 bevolkten studenten het monumentale erfgoedgebouw. Pas daarna is het gebouw getransformeerd tot een van de meest luxueuze hotels van Nederland. Gasten kunnen genieten van een selectie van restaurants, een bar, een lounge en van 1000 m2 Akasha Holistic Wellbeing. In deze levendige en elegante omgeving mag Skins Cosmetics een winkel openen. Dit vraagt om internationale, grootstedelijke allure. Zowel in stijl, idee als uitvoering. Vanwege de status van Rijksmonument mag er weinig worden aangepast maar we krijgen toestemming om strategische ‘kijkgaten’ in de lange gangwand te maken. Hierdoor krijgt de winkel ook zichtbaar vanuit het hotel.

De winkelgalerij met haar prachtige gangen

De typische gangen maken de winkelgalerij een tikje mysterieus, de sfeer is heel bijzonder.

In de geuren-bibliotheek krijgt ieder parfum een plek

Typische, markante Skins-wanden: het hele interieur is opgezet als geuren-bibliotheek waar alle parfums gepresenteerd kunnen worden. De ‘eilanden’ zijn er voor solo-prestaties.

Via een ‘kijkgat’ is de hotelgang zichtbaar geworden

Naast de entree is een strategisch ‘kijkgat’ waardoor de hotelgang zichtbaar is. De gang krijgt hierdoor beter licht.

Gastvrijheid als visitekaartje

Alles bij Skins ademt gastvrijheid: bij de entree is een zitje en een bar voor een kop koffie of thee.

Details uit een ver verleden

Details uit een ver verleden blijven zichtbaar: bij een monument werk je mét het gebouw.

Een architectonisch stadsicoon

Het Conservatorium Hotel, architectonisch stadsicoon gebouwd in 1897, geeft toegang tot de winkel van Skins Cosmetics.
De wens van de opdrachtgever 
Het gebouw is een Rijksmonument. Vroeger was hier het conservatorium van Amsterdam gevestigd. De typische gangen maken het hotel een tikje mysterieus, de sfeer is echt heel bijzonder. De Skins winkel moet in contact zijn met het hotel. De inrichting moet volledig aansluiten bij de eisen van het hotel en haar bezoekers. Wij bieden high-level service, net als Skins Cosmetics. Vanwege de monumentale status mag er op deze locatie echter weinig.
Ideeën
De locatie vraag om internationale, grootstedelijke allure. Zowel in stijl, idee als uitvoering. De lange donkere hotelgang ontsluiten we door middel van strategisch geplaatste ‘kijkgaten’. Hierdoor ontstaat er als het ware interactie. De gang krijgt beter licht en de winkel wordt zo zichtbaar vanuit het hotel. Het ritme van de ramen wordt als inspiratie gebruikt voor het ontwerp van de winkelindeling. Het interieur is opgezet als geuren-bibliotheek: de diverse parfums en huidverzorgingsproducten worden in hoge kasten gepresenteerd. Door het gebruik van flexibele steunen kan men de inrichting naar wens wijzigen. Tussen de hoge kasten zijn solo-presentaties ontworpen, die het verhaal van één van de merken extra kunnen versterken.

Fotografie

Han Nooijen