Skins Institute Amsterdam, Spa & Wellness in Hotel de l’Europe
In 2014 wordt Skins Institute, multidisciplinair specialistisch centrum op het gebied van huidverzorging, uitgenodigd om een complete Spa & Wellness te creëren in het 5-sterren Hotel de l’Europe in Amsterdam.
Carte blanche
Hotel de l’Europe, een van de meest iconische hotels van Amsterdam, is voor velen een begrip. Het hotel heeft maar liefst uit 111 kamers, een sterrenrestaurant, een brasserie en de legendarische bar, vernoemd naar wijlen eigenaar Freddy Heineken. Om de gasten een totaalervaring te kunnen geven, wordt het souterrain volledig omgebouwd tot een next level Spa & Welness. Zo’n 900 m2, inclusief een uniek terras aan de Amstel, gaat ruimte bieden aan behandelruimtes, verschillende sauna’s, fitnessruimte, zwembad en jacuzzi. Gasten van het hotel, maar ook daggasten, krijgen hier de gelegenheid om op hoog niveau te genieten en te ontspannen. Als huisontwerper van de Skins-formule krijgen we carte blanche om deze prestigieuze opdracht tot in de kleinste details uit te voeren.

Gang van kolommen

De ruggengraat van de Spa wordt gevormd door deze corridor van goudkleurig betegelde kolommen.

Het zwembad

De corridor scheidt het zwembad op een natuurlijke manier van de ontvangstruimte. Een gevoel van luxe en glamour is wat we de bezoekers willen laten ervaren.

In alle rust relaxen

In de knusse relaxruimte kan men zich heerlijk terugtrekken. De sfeer hier is meer aards en ingetogen.

Behandelruimtes, alleen of samen

De mobiele wand tussen de behandelruimtes maakt duo-behandelingen mogelijk. Op deze manier kunnen gasten ook optimaal samen genieten.
De wens van de opdrachtgever 
Om onze gasten een high class totaalervaring te kunnen bieden, willen wij graag een luxueuze Spa & Welness in ons hotel. Naast onze prachtige, comfortabele kamers, ons sterrenrestaurant, onze ongedwongen brasserie en legendarische bar vernoemd naar wijlen eigenaar Freddy Heineken, kunnen gasten dan volledig uitrusten en opladen. We willen tevens een breed scala aan beauty- en wellness behandelingen aanbieden. .
Ideeën
De ruimte zelf bepaalt in zekere mate de indeling van deze bijzondere opdracht. Het oude zwembad krijgt een totale make-over en wordt klimatologisch gescheiden van de overige ruimtes. Door een corridor van kolommen toe te voegen ontstaat een logische flow in het souterrain. Hierdoor vind je eenvoudig de weg naar de behandelkamers. De lichte en heldere ontvangstzone mag glamorous ogen, dat pas bij het prachtige gebouw. Richting de behandelkamers is gekozen voor een meer aardse, ingetogen sfeer. Het licht is hier zacht en gedempt. Alles straalt hier luxe en rust uit.

Fotografie

Han Nooijen