Het Penthouse

Bovenop het voormalige AUTOPON-gebouw aan het Vondelpark in Amsterdam vind je dit iconisch penthouse. Het biedt een spectaculair uitzicht over de hele stad. Licht, ruimtelijkheid en lucht vormen het uitgangspunt van deze herinrichting.

Het iconische Penthouse is gevestigd op een eveneens iconisch pand dat vanaf 1961 dienst deed als luxe autoshowroom. Ooit waren hier de technische ruimte en de bestuurskamer van het bedrijf gevestigd. Vanwege de huidige status als Rijksmonument waren grote ingrepen uit den boze. Met beleid is stap voor stap en schil voor schil het bestaande interieur gestript en kon het creatieve proces beginnen. Het eindresultaat is een interieur dat grenst aan woonperfectie en waarbij recht wordt gedaan aan de architectuur van het pand.
Natuurlijke materialen en aardse tinten zorgen ook in de open keuken voor een serene en relaxte sfeer, met ook hier fenomenale uitzicht.
Ik wilde een interieur realiseren dat zijn gelijke in Nederland niet kent. High-end en persoonlijk, met een sexy flair. Ik wilde een interieur dat anders is dan andere. Unieke elementen en materialen die samensmelten tot een exclusief geheel.

Een modern en comfortabel totaalplaatje, waarin de heerlijke stijl uit de jaren ’60 zichtbaar en voelbaar zou worden. Daar hebben we naartoe gewerkt. We wilden ultieme luxe, comfort en vrijheid, ondanks de beperkingen vanwege de monumentenstatus. De drijfveer om iets unieks te creëren gaat hier heel ver. Tot aan Rio de Janeiro aan toe. Als de klant in deze wereldstad meubels en accessoires uitzoekt in een luxe interieurwinkel, kijkt Roy via FaceTime mee!