Stadsvilla te Haarlem

Midden in Haarlem, bekend om zijn hofjes en historische gebouwen, staat deze volledig gerenoveerde stadsvilla.

In het historische centrum werden de opdrachtgevers verliefd op een prachtige 19e-eeuwse stadsvilla van 450 m2 mét een grote tuin. De villa heeft alles: een geweldige locatie, mooie ruimtes, hoge plafonds en ook nog eens een enorme achtertuin. De kinderen zijn het huis al uit maar deze villa heeft alles in zich om een echt familiehuis te worden. Waar niet alleen de bewoners zich helemaal thuis kunnen voelen, maar ook de kinderen en wellicht de kleinkinderen.

“Wij wonen in een vrij modern huis maar zijn verliefd geworden op deze prachtige oude villa. De locatie, de ruimtes met hoge plafonds, de enorme achtertuin. Onze kinderen zijn uitgevlogen, maar komen nog regelmatig logeren. Straks misschien met kleinkinderen. Wij willen nog één keer een fijn familiehuis, helemaal aangepast aan onze wensen.” 

Ondanks het grote volume van de villa voelden de ruimtes redelijk afgesloten. We kiezen ervoor om alles met elkaar te verbinden. Door middel van een aangepaste indeling, nieuwe doorgangen en zichtlijnen ontstaat er een vloeiend geheel, met maximaal contact naar de tuin. De consequent doorgezette stijl en het materiaalgebruik draagt ook bij aan die verbinding.