Wilmsparkweg 98

1071 Hm Amsterdam

 

t +31 (0)20 470 68 47

info@roydescheemaker.nl

instagram
pinterest
google map
Interior designer
Stadsvilla te Haarlem
Midden in Haarlem, bekend om zijn hofjes en historische gebouwen, staat deze volledig gerenoveerde stadsvilla.
Transformatie tot familiehuis
In het historische centrum werden de opdrachtgevers verliefd op een prachtige 19e-eeuwse stadsvilla van 450 m2 mét een grote tuin. De villa heeft alles: een geweldige locatie, mooie ruimtes, hoge plafonds en ook nog eens een enorme achtertuin. De kinderen zijn het huis al uit maar deze villa heeft alles in zich om een echt familiehuis te worden. Waar niet alleen de bewoners zich helemaal thuis kunnen voelen, maar ook de kinderen en wellicht de kleinkinderen.

Grote ruimtes creëren

Het contact met de tuin wordt geoptimaliseerd. De achterramen transformeren in openslaande deuren. Ruimtes worden doorgebroken, zodat er één grote serre kan ontstaan.

Moderne leefkeuken

We creëren een grote, moderne leefkeuken, met een eigen ingang. Hierdoor neemt de keuken een hele eigen plek in.

De serre

De serre geeft toegang tot de leefkeuken.

Speelse verbinding tussen de ruimtes

Alle ruimtes worden speels aan elkaar verbonden. De glazen schuifdeur is de doorgang van de keuken naar de serre en de living.

Rust en harmonie in de master slaapkamer

De master slaapkamer grenst aan een fijne ruimte die dienst doet als werkplek én als kleedkamer. Gekozen is voor lichte tinten. Dit zorgt voor rust en harmonie.

Badkamer en-suite

De master slaapkamer heeft een eigen badkamer en-suite. Ook hier veel wit met een enkel subtiel detail.
De wens van de opdrachtgever
Wij wonen in een vrij modern huis maar zijn verliefd geworden op deze prachtige oude villa. De locatie, de ruimtes met hoge plafonds, de enorme achtertuin. Onze kinderen zijn uitgevlogen, maar komen nog regelmatig logeren. Straks misschien met kleinkinderen. Wij willen nog één keer een fijn familiehuis, helemaal aangepast aan onze wensen. .
Ideeën
Ondanks het grote volume van de villa voelden de ruimtes redelijk afgesloten. We kiezen ervoor om alles met elkaar te verbinden. Door middel van een aangepaste indeling, nieuwe doorgangen en zichtlijnen ontstaat er een vloeiend geheel, met maximaal contact naar de tuin. De consequent doorgezette stijl en het materiaalgebruik draagt ook bij aan die verbinding.
Fotografie
Peter Baas